Ouderraad

In onze school vinden wij de betrokkenheid en participatie van de ouders zeer belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om de ouderwerking onder twee verschillende vormen te organiseren:
1  De decretale Ouderraad
2  De Ouderwerkgroep

Wat is een decretale Ouderraad?

Dit is een groep ouders die zich structureel inzet voor de school. De Ouderraad wordt democratisch gevormd volgens het participatiedecreet. De Ouderraad is een officieel onderdeel van de school en van de schoolraad. De Ouderraad heeft rechten en plichten.

Wat doet de Ouderraad?
De Ouderraad wil samen werk maken van een kindvriendelijke, veilige en toffe school.Ze ondersteunt het pedagogisch project van de school.De Ouderraad vormt een brug tussen de kinderen, de ouders en het schoolteam.

De Ouderraad komt een paar keer per schooljaar samen:
via deze vergaderingen krijgen wij zicht op de nieuwe initiatieven die de school wil nemen. Een aantal leden van de Ouderraad zetelen ook mee in de schoolraad

De Ouderraad kan schoolinitiatieven (eventueel) mee vorm geven. Maar wij kunnen ook, in samenspraak met de school, zelf projecten uitwerken die het leefklimaat op school nog fijner maken.

Wij wensen bijvoorbeeld voortdurend manieren te vinden om de ouderparticipatie te stimuleren. Hiervoor kunnen wij ouders bevragen, en aan het schoolteam laten weten welke vragen er leven bij de ouders.

De Ouderraad werkt samen met de Oudergroep bij het organiseren van activiteiten die de school materieel en/of financieel steunt.

Wij zoeken samen met de school oplossingen voor kleine en grote vragen.

Kom jij ook graag naar de ouderraad? Stuur een mail naar ouderraadgbsstokkel@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten